Primarul Nichita a plans la un recital FUEGO, Ziarul “Buna ziua Iasi”, Silviu Bordeianu, joi, 25 Octombrie 2012


Deschiderea Festivalului International "Grigore Vieru", editia 2012, gazduita la Palatul Roznovanu, i-a provocat palpitatii primarului Gheorghe Nichita • Un recital Fuego l-a emotionat atat de puternic pe primar incat era sa-l podideasca plansul • "Este aici si Fuego, care mi-e tare drag, dar la cat de drag i-a fost lui Grigore Vieru, eu nici nu mai contez", a declarat, vizibil emotionat, edilul Iasului.
Palatul Roznovanu a gazduit ieri deschiderea Festivalului International "Grigore Vieru". Ce-a de-a patra editie a festivalului a beneficiat de o prezenta numeroasa, zeci de oameni de cultura din Romania si din Basarabia ajungand de dimineata in Sala Mare a Primariei. Amfitrionul din deschiderea evenimentului a fost scriitorul iesean Daniel Corbu, acesta aratandu-si satisfactia pe care i-o da continuarea manifestarilor din cadrul festivalului pentru al patrulea an consecutiv. "Este o mare bucurie ca reusim in vremuri de criza sa organizam si a patra editie a Festivalului, intr-un duplex cultural Iasi - Chisinau, Chisinaul fiind unul din orasele pe care Grigore Vieru le-a iubit enorm. Dupa manifestarile de la Primarie urmeaza sa aiba loc cateva intrevederi cu elevii mai multor colegii din Iasi, dar si o seara culturala la Atrium, in cadrul Palas Mall. Vor fi prezenti acolo Nicolaie Jeleanu din Chisinau dar si maestrul Dorel Visan", a anuntat Daniel Corbu. 

La eveinementele din Sala Mare a Palatului Roznovanu, oamenii de cultura au vorbit despre valorile pe care le-a promovat Grigore Vieru, dar si despre lasitatea pe care generatiile actuale o au in a-si manifesta nationalismul in propria tara. Concertul sustinut de corul Prometeu din Chisinau si cuvintele spuse de actorul Dorel Visan au fost urmate de un recital Fuego, care a interpretat un cantec pe versuri compuse de Grigore Vieru. 


Primarul Gheorghe Nichita s-a declarat un fan al interpretului. "Este aici si Fuego, care mi-e tare drag, dar la cat de drag i-a fost lui Grigore Vieru, eu nici nu mai contez", a declarat primarul, care pur si simplu i-a sorbit cuvintele interpretului, dupa care l-a aplaudat cu patos.
Sursa: Buna Ziua Iasi
Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger