FUEGO, recital de exceptie la Festivalul International de poezie " Grigore Vieru", Iaşi 2012



Fuego a susţinut, în cadrul Festivalului Internaţional de poezie "Grigore Vieru", ajuns la cea de a patra ediţie, un recital emoţionant, înţesat cu piese pe versurile poetului nemuririi, mentorul său.


Fuego si Raisa Vieru la Festivalul International de poezie "Grigore Vieru" 

Sala Atrium din complexul Palas Mall, a devenit infimă pentru multitudinea de senzaţii şi pentru atmosfera făurită de Fuego în momentul în care si-a făcut apariţia. 

 

Fuego si Dorel Visan,prezenti la Festivalul "Grigore Vieru" 

După recitalurile lui Yan Raiburg şi a lui Dorel Visan, Fuego a încântat iesenii cu o impresionantă poveste cu cântece, versuri şi sentimente unice înalţate într-o cunună existenţială către Grigore Vieru. 

Organizatorii festivalului i-au înmânat artistului o disticţie perenă, un trofeu pentru " Cel mai bun interpret român a versurilor lui Grigore Vieru", si l-au invitat oficial, pe aceasta cale şi la ediţia jubiliară din anul următor. 

Ieşenii au intrat în hora simbolică construită de Fuego, au cântat şi simţit legatura tainică dintre poetul cu sclipiri eminamente geniale şi cel căruia i-a dăruit o parte din aripa genialităţii sale. Momentul în care Fuego a interpretat piesa "Pentru ea" a definit esenţa relaţiei poetului omagiat cu cel pe care îl numea "al treilea fiu" - un pod de lacrimi literare pe acorduri pregnante. 

In cadrul festivalului care a debutat ieri, în Aula Palatului Municipal din Iaşi, Fuego a impresionant auditoriul prin complexitatea ideilor lansate, prin simplitatea cu care, emoţionat fiind, a gestionat panoplia de reacţii pozitive născute în cadrul alocuţiunilor. 

Festivalul International de poezie "Grigore Vieru" se află la cea de a patra ediţie, şi reprezintă principala legatură culturală dintre Iaşi şi Chişinău, dintre cele două leagane îngemănate. 




Fan Club Fuego Romania 

Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger