FUEGO si DOINA LEVINTZA - o colaborare de inalta tinuta

Stralucirea eterna a unui simbol artistic - Doina Levintza


Într-un haos continuu, într -o derivă morala in care constiinta si spiritul nu mai sunt incendiate de valori perene, arta a devenit lipsită de substanta, dar totuși, e singura care, prin imensitatea inovatiei, decongestioneaza firea, lumea, si implicit, societatea.

Un univers fascinant, un muzeu de creatie, o emisfera contrastanta si duala, dar unitara, între arta si viziune, între mit valabil si spectacol, între liman boem si expresii ludice.

Aceasta e lumea Doinei Levintza, cea care acorda sens primordial artei, in toată splendoarea ei, redandu-i unilateral esenta si stralucirea.

Doina Levintza descoperă puritatea in cele mai claustrate nuante, combinand astfel, in mai toată activitatea, doua principii existentiale in dezvoltarea unui artist: armonizarea cu insemnatatea creației, si transfigurarea acesteia in opera spectaculoasa ce defileaza pe un catwalk imaginar, plastic, definit in genere, de eleganta, stil, genialitate, dar si constientizarea ca arta in sine, deși accesibila in faza incipienta, trebuie sa își păstreze misterul.

Cu o activitate de peste 30 de ani, Doina Levintza este, in primul rând, cel mai veridic, durabil si impunator brand al modei românești, un brand care a transgresat bariera frivola a industriei, si a pus noutatea pe un piedestal meritoriu. 

Pe parcursul activității sale, a colaborat cu nume importante, a dezvoltat concepte progresiste, minimaliste, simbolice pentru moda, teatru, televiziune, film.

La baza scenograf, Doina Levintza reinventeaza notiunile cu fiecare creatie, într-un ritm fascinant, cu noi si noi valente.


Cavaler al Ordinului Artelor si Literelor, titlu conferit de Ambasada Frantei la Bucuresti, designerul si-a legat, într-o cununa inspirationala, numele, de cele mai rafinate spectacole de teatru, primind numeroase premii UNITER pentru asta,dar si de artiști .

Iar ultimul sau proiect, cea mai recenta colaborare o reprezintă legătura dintre ea si artistul Fuego.

Cu bun gust, cu o pata aristocrata, Doina Levintza a creat pentru Fuego o serie exclusivista de ținute avangardiste, din materiale pretioase, cu broderii si imprimeuri complexe.

Colaborarea si-a primit si prima recunoastere.

Pe scena Palatului Național din Chișinău, acolo unde Fuego a aparut in vestimentatiile concepute de creatoare, si unde a atras aprecierea pentru stil, manopera, expresivitate si viziune in conceperea crochiurilor si finalitatea figurii, peisajului, tinutei.

Totodata, Doina Levintza va crea costume si pentru spectacolul din 16 noiembrie, de la Sala Palatului din București a lui Fuego, acolo unde îmbinarea dintre muzica si culoare, dintre forma si conținut, va fi solubila, descifrabila, in cel mai tainic si criptat mod.

Doina Levintza este un destin închinat artei, pe care o renaște, pentru care trăiește si arde, modest, fără epatari si expuneri excesive si inutile.

Legătura dezvoltată între ea si Fuego, spiritul creator fundamenteaza o relație tainica bazata pe profesionalism si visare, pe obiectivitate si simtiri artistice ingenue.

Fantezia muzicală, nostalgia durabilă, create de Fuego pe scena, in cant, grai si vers de dor, completate de unitatea inspirationala si romantismul Doinei Levintza nu fac decât sa imbogateasca si sa completeze pe deplin actul artistic al celui ce e un tremur eclectic de nota pe o partitura imperfecta.

De asemenea, creatoarea este cea care va realiza conceptul si tinutele pentru concertele din cadrul turneului de colinde " Emoție de decembrie" a lui Fuego, care va debuta in acest an pe 8 decembrie. Ideile si vestimentatiile faurite atât de armonios de Doina Levintza pentru Fuego vor încânta prin simplitate, stil si un strop excentric de avangardism.

In premiera pentru fanii săi, Fuego va realiza un shooting foto special in care va prezenta parte din tinutele create de Doina Levintza, într- un cadru impunator prin eleganta si istorie.

Articol semnat de Asociația Culturală "Regal d'art"
Sursa: Asociatia culturala Regal D'art
Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger