FUEGO și prima profesoară a lui Nicolae Timofti - Presedintele Republicii Moldova, decorați cu distincții de stat, Unimedia Moldova, 11 Octombrie 2012


Interpretul român Paul Surugiu, cunoscut cu numele Fuego, a devenit „Artist al poporului”, iar prima profesoară a Președintelui, Jeru Ecaterina, a fost decorată cu Ordinul „Gloria Muncii”. Distincțiile a fost acordate astăzi de președintele țării, Nicolae Timofti, informează UNIMEDIA.

Ecaterina Jeru, originară din Florești, a spus că este mândră că s-a născut în „orașul președinților”. „Când l-am primit in clasa I pe Coliță, mi-a părut bine că a venit cu cei șapte ani de-acasă, mi-a fost ușor. Parcă îl văd în a treia bancă, când i-am arătat cum se ține pixul în mână, la scris. Și așa am început: cu pătrețele, cerculețe... Atunci nu-mi dădeam seama că pornesc în viață un președinte al Republicii Moldova”.

În cadrul decernării, Fuego, cu lacrimi în ochi, a mulțumit audienței pentru distincția acordată la cei 36 de ani. „Mă simt onorat și sunt copleșit de responsabilitatea titlului oferit. Cu suflet deschis și inimă de român, cu tată având rădăcini în Moldova, fac legământ pe viață că voi milita cu toată ființa mea pentru aducerea frumosului prin artă pe scena lumii. În acești 10 ani am încercat să fac cunoscută ascultătorilor mei puternica legătură de sânge, conștiință și limbă a popoarelor noastre. Ne leagă un destin incontestabil”, a declarat Paul Surugiu după primirea distincției.

Drept mulțumire, artistul i-a oferit lui Nicolae Timofti un album cu poezii pe care i le-a dăruit „poetul luminii”, mentorului său, Grigore Vieru și o medalie cu epitaful poetului.

Nicolae Timofti a înmânat distincții de stat și altor peste 20 de profesori și bibliotecari, ca recunoștință pentru activitatea didactică desfășurată pe parcursul anilor. În încheiere, președintele țării a recitat câteva versuri din Grigore Vieru și Alexandru Vlahuța.

Sursa: Unimedia Moldova

Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger