La mulţi ani, Mihai Ciobanu!, Fan Club Fuego Romania, 20 februarie 2014

La mulţi ani, Mihai Ciobanu!



Cantautorul Mihai Ciobanu, nume de referinţă al muzicii populare româneşti, împlineşte astăzi, 61 de ani. Fan Club Fuego Romania îi urează "La mulţi ani!"




Mihai Ciobanu - artistul care, prin puterea harului, ne convinge că viaţa merită trăită şi că-i păcat să fii supărat pe ea, chiar dacă vremurile sunt potrivnice omului. Mă simt minunat în cântecul acestui fermecător cântăreţ care vine din Bujorul Hânceştiului răsfrânt în apele eterne ale Prutului.

(Grigore Vieru)



Personalitate complexă, Mihai Ciobanu se manifestă în mai multe domenii ale artei şi creaţiei muzicale cu profil interpretativ pergnant şi inconfundabil, neobosit culegător şi valorificator al folclorului, rapsod, fidel cântecului strămoşesc, dar şi izvoditor al unor cîntece proprii… («Hai căruţă cu doi cai», «Nu mă dojeni nevastă», «Mândra mea s-a măritat», «Codrule, de-aş fi ca tine», «Casa părintească nu se vinde» ş.a.) ce se circumscriu perfect în cadrul stilistic al datinii noastre; animator al vieţii culturale de la noi; proagonist al filmelor muzicale «Satul meu, nume de floare», «La fereastră cu zorele», «Am venit la voi în sat», «Tinereţea numai una», «Nistrule pe apa ta», un profesionist de elită al tradiţiei orale cu harul muzical înăscut…

Mihai Ciobanu este un nume de referinţă al muzicii populare româneşti.
(Tudor Chiriac)




“Mihai Ciobanu este un mare artist. A primit de la Dumnezeu harul de a cânta. Îl felicit, totodată, pentru decoraţia “Ordinul Republicii”, pe care a primit-o din partea Preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Eu am primit cu mare bucurie invitaţia Domniei Sale, pentru că m-a rugat să interpretăm împreună “Casa părintească nu se vinde”, un cântec pe care l-a compus acum mulţi ani şi pe care mi l-a încredinţat să-l cânt în România. M-am bucurat pentru această onoare, pentru că datorită dânsului l-am cunoscut pe poetul Grigore Vieru.” 

(Paul Surugiu - Fuego)


Mihai Ciobanu este un artist adevărat, el nu aleargă după glorie, nu-şi iroseşte timpul pentru a-şi face o popularitate ieftină. El a lansat multe cântece minunate, unele dintre ele, mă încumet să afirm avînd acele calităţi rare care ne permit să zicem despre o lucrare că nu este trecătoare.
(Nicolae Botgros)



Mesajul melodiilor interpretate de Mihai Ciobanu nu poate lăsa indiferentă nicio inimă sensibilă, îndrăgostită de patrie, casă, vatră sau părinţi.
Despre Mihai Ciobanu s-au spus multe lucruri frumoase. Muzica lui a sensibilizat câteva generaţii. Şi astăzi, rămâne un interpret de valoare, care are o contribuţie considerabilă la tezaurul cultural. El nu a cântat doar melodii de valoare, dar a colindat ţara în lung şi în lat, adunând şi valorificând folclorul strămoşesc.

Anul trecut, Fuego a fost invitat special la aniversarea celor 60 de ani ai interpretului Mihai Ciobanu.


Spre deliciul telespectatorilor, cei doi interpreţi, de pe ambele maluri ale Prutului, au cântat, în duet, îndrăgita piesă “Casa părintescă nu se vinde”, pe versurile nemuritorului poet basarabean român, Grigore Vieru.


Fuego i-a adus în dar volumul "Grigore Vieru - Testament pentru Fuego", care cuprinde cele mai frumoase versuri scrise de poet, printre care şi cele ale melodiei "Casa părintească nu se vinde", care i-a adus artistului cel mai mare succes, o garanţie a drumului către eternitate.


“Îi doresc la mulţi ani, să fie fericit, Dumnezeu l-a înzestrat cu acest har minunat, vocea acesta superbă, o voce care a făcut foarte multă lume fericită. şi eu sunt fericit pentru că în această zi ofer un album de artă, înnobilat cu poemele marelui nostru poet basarabean român, Grigore Vieru”.
Astfel l-a felicitat Fuego pe Mihai Ciobanu, în seara de aniversare.



Postat de:
Fan Club Fuego Romania
20 februarie 2014
Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger