FUEGO - Turneul Extraordinar de primăvară, dedicat lui Dan Spătaru - „SERENADĂ PENTRU DAN SPĂTARU”

FUEGO îl readuce pe Dan Spătaru 
acolo unde îi este locul, 
în sufletul românilor!
FUEGO - Turneul Extraordinar de primăvară,
dedicat lui Dan Spătaru 
„SERENADĂ PENTRU DAN SPĂTARU”
= comunicat de presă =



Muzica românească nu ar fi fost la fel dacă nu ar fi existat DAN SPĂTARU, vocea sa şi piesele ce au făcut istorie, cântece memorabile ce se interpretează şi astăzi, indiferent de vârstă, timp sau spaţiu. Dan Spătaru este exponentul pe care îl putem da atunci când vorbim de star. Un star ce a strălucit şi a cărui colecţie inestimabilă se cuvine să fie readusă în atenţie, acolo unde îi este locul, în sufletul şi pe buzele românilor! Cel supranumit „regele aplauzelor” va fi prezentat, prin muzică, de către cel ce îi calcă pe urme, fiind un artist la fel de îndrăgit - FUEGO.


Asociaţia Culturală „Alternative Culturale”, împreună cu Agenţia de Impresariat Artistic „Ioan Munteanu”, prezintă Turneul Extraordinar de primăvară „SERENADĂ PENTRU DAN SPĂTARU”, susţinut de FUEGO, în 10 dintre cele mai importante oraşe ale ţării.

Spectacolul omagial îl va avea în centru pe cel a cărui muzică a rămas nemuritoare, pe Dan Spătaru, într-o prezentare inedită. Fuego a pregătit numeroase surprize, momente inedite, un LP dedicat maestrului, un joc între teatru şi interpretare, o nouă înfăţişare a „lumii muzicale”, numită SPĂTARU, o istorie pe un patefon al vremilor, cu o coloană sonoră nemuritoare.


Turneul „SERENADĂ PENTRU DAN SPĂTARU” va fi o colecţie a celor mai frumoase cântece din muzica românească, o reverenţă făcută de Fuego în faţa modelului său, într-o interpretare inedită, spectaculoasă, aducându-ne aminte că esenţa viitorului  stă în felul în care ne aducem aminte, în care acţionăm şi preţuim valorile.

„Indiferent de cât de mult s-ar dezvolta lumea, muzica, genurile şi artiştii, pentru a evolua şi pentru a descoperi ce înseamnă parcurs şi succes, este important să cunoşti activitatea celor ce au reprezentat idoli pentru o generaţie, să-i preţuieşti şi să le acorzi locul meritat în istorie. În cazul nostru, Dan Spătaru a fost, este şi va fi un idol pentru România!

Dan Spătaru a fost, în sine, un spectacol, emanând decenţă, verticalitate, perseverenţă, reuşind astfel, cu timbrul său inconfundabil, să creeze un anumit tip de folclor urban, de piese care se cântă oricum, peste tot, de oricine, la orice oră. Asta dovedeşte că muzica sa e vie, că spiritul său e prezent, că versurile, "fanfara", "ţărăncuţa", "drumurile", sunt printre noi!


Personal, cred că nimeni nu ar putea egala vreodată, la capitolul preţuire, locul pe care Dan Spătaru îl are în memoria şi existenţa mea, asta pentru că am crescut cu imaginea sa, am copilărit pe acele acorduri şi-am ajuns, astăzi, în acest punct, luându-l drept exemplu!

Aşa cum unii îl au pe Gilbert Becaud, alţii pe Salvatore Adamo, ori Gianni Morandi, aşa există pentru români Dan Spătaru şi, cred cu ardoare, atât prin acest spectacol, cât şi în fiecare moment, că e necesar să-i reactualizăm memoria, cântecul, viaţa şi decenţa!

Pentru că Dan Spătaru este un erou real la care ne raportăm şi pe care îl oferim drept exponent atunci când suntem întrebaţi de marile figuri ale muzicii. Maestre Dan, să-mi trăieşti şi, împreună, să reînviem şi să cântăm spiritul tău, serenada ta, într-o serenadă continuă numită SPĂTARU.” (Paul Ciprian Surugiu - Fuego)


În exclusivitate, vă prezentăm datele şi locaţiile unde turneul va poposi şi unde va răsuna vocea lui Dan Spătaru şi muzica sa, prin glasul lui Fuego, într-o serenadă continuă a fiecăruia, a unuia pentru public, a celuilat pentru arta adevărată, urmând ca orice modificare ulterioară, cu privire la dată sau oră, să fie anunțată din timp:

- 21 martie, ora 19:00 - Ploieşti (Casa de Cultură a Sindicatelor);
- 22 martie, ora 19:00 - Constanţa (Casa de Cultură a Sindicatelor);
- 23 martie, ora 19:00 - Galaţi (Teatrul Muzical „Nae Leonard”);
- 24 martie, ora 19:00 - Focşani (Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia”);
- 25 martie, ora 19:00 - Iaşi (Casa de Cultură a Studenţilor);
- 26 martie, ora 19:00 - Bârlad (Casa de Cultură a Sindicatelor);
- 27 martie, ora 19:00 - Adjud (Casa de Cultură “Tudor Vornicu”);
- 28 martie, ora 19:00 - Piatra Neamţ (Casa de Cultură a Sindicatelor);
- 29 martie, ora 19:00 - Bacău (Filarmonica „Mihail Jora”, sala Ateneu);
- 30 martie, ora 19:00 - Braşov (Casa de Cultură, Sala Reduta);

Biletele se pot procura de la casele de bilete ale fiecărei săli de spectacol.

Turneul este realizat cu sprijinul societăţilor: S.C. “PROXIMA MODA“ S.R.L - PANCIU (Mamager General - Elena Stoica), “HIDROCONSTRUCȚIA” S.A. Bacău şi “MONSSON GROUP“.

Partenerii evenimentului sunt: “Familia Favorit“, “Cotnari“, “Lulyon by Proxima Moda“, “Libertatea“, “Actualitatea muzicală“, “Editura Anamarol”, “Asociaţia Culturală Regal D’Art”, “Confluenţe literare“, “Libertatea”, “Euromusic“, “Jurnalul de Drajna“, “Ultima oră“ şi “Literatorul”.


Pentru informaţii suplimentare puteţi suna la numărul de telefon: 0746774204, sau puteţi accesa următoarele site-uri: 

Postat de:
Fan Club Fuego Romania
28 ianuarie 2013
Share this article :

+ comentarii + 6 comentarii

Anonim
7 februarie 2014 la 10:56

Anca Barlad .buna Paul mi-ar placea sa vorbim pe facebook.

Anonim
9 februarie 2014 la 16:00

ANCA Barlad .buna PAUL te asteptam sa vii.

Anonim
11 februarie 2014 la 09:49

Anca Barlad .buna PAUL ce faine sant pozele de pe facebook .

Anonim
11 februarie 2014 la 09:54

ANCA BARLAD .buna PAUL poze faine ai pe facebook.

Anonim
18 februarie 2014 la 10:27

ANCA Barlad. SUCCES PAUL TE ASTEPTAM PA.

Anonim
18 februarie 2014 la 10:30

Anca Barlad .succes PAUL te ASTEPTAM PA

Trimiteți un comentariu
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger