FUEGO - intervenţie telefonică, în direct, la "Agentul Vip" - Ediţie specială: In memoriam Marioara Murarescu, Antena Stars, 31.01.2014

FUEGO - intervenţie telefonică, în direct, 
la "Agentul Vip"
Ediţie specială: In memoriam Marioara Murarescu, 
Antena Stars, 31.01.2014


Marioara Murărescu ne-a lăsat un "tezaur" mult prea preţios pentru a-l uita! E datoria noastră să păstrăm tradiţiile româneşti şi să le dăm mai departe.

Într-o intervenţie telefonică, în direct, la “Agentul VIP” - Antena Stars, moderată de Cristi Brancu, Fuego a mărturisit ce a însemnat pentru el Marioara Murărescu, cea care, timp de 30 de ani, ne-a adus în case "Tezaurul folcloric".


FUEGO : "Folclorul a fost pe mâini bune, domnilor, şi-l ştim datorită ei. Odihnească-se-n pace!"

Profund marcat de vestea dispariţiei Marioarei Murărescu, Paul Ciprian Surugiu - Fuego a transmis un mesaj emoţionant: “A pierit o filă a folclorului românesc, un simbol vertical pentru tot ce-a însemnat autenticitate și tradiție, pentru televiziune și pentru România. Fiecare duminică a tezaurului era pentru noi o sărbătoare atunci când îi descopeream pe cei ce ne duc esența țării și-a valorilor populare mai departe. 
Cred că, poate fără să ne dăm seama în acele momente, Mărioara Murărescu a fost un ambasador al acelei Românii adevărate, cea pe care nu o cunoaștem și pentru care a luptat întreaga carieră. Și oare câți nu am descoperit ce-nseamnă România prin profesionalismul său? Prin Mărioara Murărescu, folclorul și-a împărtășit tezaurul unei țări întregi. Mi-ar fi făcut plăcere să vorbesc la prezent și să am șansa, în continuare, să cunosc rădăcinile neamului acesta muzical. Mărioara Murărescu a plecat! Poate mult prea devreme. Generații întregi i-au urmărit activitatea și nimeni, absolut nimeni, nu poate renega sau contesta valoarea, implicarea și importanța deosebită pentru cultura modernă în zona de folclor a Mărioarei Murărescu. Personal, știu că undeva va face cunoscută conștiința țării noastre. Eu am reușit, prin lumina pasiunii și voinței sale, să am habar de tot ce cuprinde România, de comorile de la care am plecat. A luptat până în ultima clipă pentru puritatea folclorului și nimeni nu va putea egala vreodată, la capitolul implicare, performanța sa. Folclorul a fost pe mâini bune, domnilor, și-l știm datorită ei. Și tot datorită ei, ne-am format eroi în muzica populară. A strunit, cu decență și conștiinciozitate, o comoară ce-a trebuit spusă tuturor. Și-a spus-o, mai frumos, mai cald și mai înălțător decât oricine! Și-o va face în continuare, veghind neîncetat ! Odihnească-se-n pace!”.


Se încheie o pagină a "Tezaurului folcloric". Mulţumim Marioarei Murărescu, o mare profesionistă care a dat aripi folclorului românesc!

Astăzi ne-a părăsit cea mai grăitoare voce a paginilor noastre folclorice, o arhivă şi-o istorie a patrimoniului naţional... Datorită Domniei Sale am cunoscut această nestemată a folclorului poetic, o creaţie fără de egal pe faţa pământului. Şi, tot datorită ei, astăzi îl cunoaştem profund, avem de unde să-l culegem, pentru cine să-l creştem, dar, mai ales, pentru cine să-i continuăm tradiţia, ca expresie şi vie simţire, dar şi ca o taină nepreţuită cu care inevitabil ne identificăm cu toţii.
Atunci când marea poezie românească şi cântecele noastre populare erau aproape total interzise şi ele grăiau poate doar prin instrumentele noastre populare, pe care le auzeam pe la şezători, Domnia Sa este cea care, din respect pentru cei care le-au creat, le-a păstrat viu sufletul, pe cale orală, adică prin viu grai, într-o perioadă plină de încercări, când aceste expresii naţionale erau doar "un rău necesar", acceptat pe durate mici între punctele "grele" din program.
Marioara Murărescu, a fost un simplu om, care a simţit iubire de cântec şi de vatra folclorică, şi care, ca un privilegiu, dar şi cu o imensă responsabilitate, a binecuvântat o sugestivă parabolă a tezaurului românesc.
Ne părăsesc oameni care vin din creaţia populară, care-au trăit-o intens şi cu pasiune, şi căreia, prin propriul destin, îi aparţin.
Acest mare profesionist, ne-a dăruit destul cât să citim, să ascultăm şi să cântăm în toată viaţa... Şi pentru asta şi mult mai mult îi mulţumim!
Dumnezeu să-i lumineze sufletul şi calea spre cele veşnice!

Ne alăturăm sufleteşte românilor care simt această pierdere... şi, prin gând, le împărtăşim compasiunea noastră. 

(Fan Club Fuego Romania)

Postat de:
Fan Club Fuego Romania
31 ianuarie 2013
Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger