“TESTAMENT” – o nouă reprezentaţie, în luna februarie, cu Fuego, la Teatrul “Al.Davila” din Piteşti, 27 februarie 2014

“TESTAMENT”
o nouă reprezentaţie, în luna februarie, cu Fuego, 
la Teatrul “Al.Davila” din Piteşti,
27 februarie 2014
  

“Testamentul” lui Grigore Vieru, spectacolul omagial pe care Fuego i l-a dedicat şi care a avut premiera în luna octombrie a anului trecut, va reveni pe scena Teatrului “Alexandru Davila” din Piteşti, cu o nouă reprezentaţie.

Astfel, pe 27 februarie 2013, orele 17.00 şi 19.00, în Sala “Liviu Ciulei”, Fuego vă invită să-l urmăriţi, într-o ipostază inedită, în rolul discipolului care înalţă o reverenţă, maestrului său, celui care a fost şi va fi, poetul pentru care limba şi ţara au lăcrimat.
Spectacolul este o incursiune prin toată opera lui Grigore Vieru, fiind structurat pe mai multe părţi, având şi momente artistice, dansatori, cele mai cunoscute piese pe versuri de Grigore Vieru şi mult dramatism.


Fiind o adevărată lecţie de patriotism, un motiv pentru a ne reinterpreta sistemul de valori, piesa “Testament”, a avut parte numai de reacţii pozitive, de ropote de aplauze la final de reprezentaţie, ceea ce duce către ideea de a fi realizat un turneu naţional în primavară şi continuarea colaborării cu teatrul din Piteşti şi stagiunea viitoare.


“Şi în 2014, Grigore Vieru va fi printre noi. Nu am căutat cu această piesă vreo apreciere pentru calităţile mele de actor, ori vreun succes pentru felul în care interpretez. Mi-am dorit pur şi simplu, să-l arăt pe Vieru lumii, aşa cum merită, aşa cum l-am simţit eu şi cum s-a perceput şi el, la rândul său, în vers şi cântec fără egal.

Vă aştept şi în acest an la teatru, pentru a descoperi împreună ce înseamnă patriotismul, versul înalt, dragostea de părinţi şi de ţară, simţămintele şi genialitatea unui poet ce mi-a fost ca un părinte.

Vă prezint un spectacol special, oglindă de spirit, realizat cu devotament şi profesionalism, alături de o echipă minunată, în care vreau să descoperim împreună arta adevărată, în forma ei pură, fără artificii comerciale. 
Arta numită simplu: Grigore Vieru!” (Paul Surugiu - FUEGO)

Postat de:
Fan Club Fuego Romania
29 ianuarie 2013
Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger