Maria Butaciu - valoroasa creaţie a folclorului românesc, sâmbătă, 8 iunie 2013, la Favorit TV


Reîntoarcerea la valorile ce definesc identitatea naţională, la întregul tablou al simplităţii şi înălţării către arta pură, născută din autenticitatea şi spiritul pur românesc, este cea care, indiferent de spaţii şi situaţii, rămâne fascinantă şi poate, printr-un magnetism indescifrabil, să creeze pasiuni.

Folclorul românesc, cules din izvoarele limbii, din locurile neatinse de civilizaţie, din înţelepciunea mistică a dorurilor, a neamului, este probabil sursa de inspiraţie a naţionalismului, având forme diverse şi zone care merită conştientizate, descoperite, promovate, asimilate şi apreciate.

În ediţia de sâmbătă, 8 iunie a.c., în emisiunea “Fuego şi prietenii”, difuzată pe Favorit TV, Paul Surugiu va readuce folclorul neprihănit în casele românilor, având-o ca invitată specială pe doamna cântecului popular românesc, Maria Butaciu.

Reprezentantă de frunte a Ardealului istoric, acolo unde cântul pune luminii zăvor, Maria Butaciu este una dintre cele mai autentice artiste autohtone, transmiţând mai departe portul, piesele şi tradiţia zonei sale, prin toată cariera în care s-a dovedit a fi o triumfătoare purtătoare a stindardului autentic, trăind fiecare clipă cu detaşare şi făcând ca românismul să fie promovat la justa valoare, printr-un glas inconfundabil şi o decenţă demnă de urmat pentru toţi artiştii.

Din dragoste de ţară şi pasiune pentru valorile neaoşe, Maria Butaciu a ridicat folclorul la rang de virtute în viaţa sa, transformând arta în formă a parcursului său, purtând portul popular ca pe un cântec din care, de fiecare dată, descoperă noi şi noi sensuri.

Siguranţa glasului, tehnica interpretativă, vocaţia şi determinarea, fac din Maria Butaciu o nestemată a muzicii populare româneşti. Dorul său pentru cântec, emoţia pe care acesta i-o transmite se reflectă în fiecare bijuterie a neamului românesc, asupra căreia îşi pune în doze precise amprenta.

Cu un timbru unic, a fost şi este în continuare reprezentanta unei generaţii glorioase, care i-a acordat toată aprecierea pentru ritmul pasionant, pentru seriozitate şi pentru cadenţele minunate create cu fiecare minune a cântecului popular.

Urmăriţi aşadar, sâmbătă, începând cu ora 21.00, o emisiune în care folclorul românesc  îşi prezintă una dintre cele mai semnificative şi valoroase creaţii - Maria Butaciu.
  
Publicat de: Fan Club Fuego Romania
Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger