FUEGO şi MIRABELA DAUER - definiţia ce poate fi dată prieteniei născute din muzică


Deseori ne întrebăm ce este prietenia? Câte schimbări poate provoca şi, mai ales, cât de sinceră şi durabilă poate fi aceasta?

Poate că atunci când transcedem dincolo de partea materială a prieteniei, când conştientizăm şi acceptăm că ea reprezintă cea mai de preţ relaţie interumană şi că doar prin ea afirmăm că esenţa lumii stă în oameni, putem spune că însăşi prietenia este lumina existenţei.

Bazată pe reciprocitate şi dependenţă emoţională, pe respect şi echilibru, preietenia e mai mult decât ar putea descrie cuvintele. Iar atunci când o prietenie se naşte din dragostea pentru muzică, din puterea acesteia asupra vieţii, e cert că va dăinui peste ani.

Astfel a luat fiinţă legătura de colegialitate şi prietenie dintre Mirabela Dauer şi Fuego. Cântecul i-a legat, pasiunea Mirabelei pentru a descoperi şi ajuta tinerii interpreţi afalţi la început de drum, precum şi dorinţa de a fi alături în conturarea destinelor unor artişti valoroşi. Prietenia lor s-a legat în timp, ajungând astăzi să se concretizeze într-o colaborare.

Un duet care vorbeşte tocmai despre identitatea artiştilor, despre modul în care muzica prefigurează viaţa, trasând, pe acorduri de muzică veritabilă, direcţia şi identitatea artei, prieteniei şi a admiraţiei.

Piesa “Priveşte-mă” este compusă de Paul Surugiu, iar versurile îi aparţin poetei Carmen Aldea Vlad, fiind inclusă pe ultimul material discografic editat de Fuego, dublul CD “O lacrimă de cântec”, lansat în cadrul turneului de primăvară din acest an.



Mirabela este, alături de Paul Surugiu, unul dintre acei artişti care dăruiesc căldura. Dacă ar fi să omitem întreaga activitate, tehnica vocală incontestabilă, succesele şi toată panoplia de şlagăre ce au devenit embleme pentru muzica românească, am realiza că Mira, aşa cum o numesc cei apropiaţi, transmite sensibilitate, făcând astfel să îndeplinească acea misiune nescrisă pe care un artist o primeşte atunci când îmbină talentul cu munca, când e înzestrat cu acea fărâmă ce poate contura şi formula arta.

Mirabela Dauer este etalonul unei generaţii, piesele sale devenind, în timp, coloane sonore pentru existenţe şi adevărate bijuterii ale genului pop românesc. Iubeşte şi trăieşte cu înflăcărare muzica şi dorul, viaţa, transformându-şi întregul parcurs într-o melancolie, pe care au dormit stelele.


“Paul Surugiu este un artist de mare valoare și, pentru sufletul lui de prieten, am acceptat cu bucurie să cânt o melodie în duet cu el si să colaborăm atât de armonios, dând formă și substanță prieteniei noastre. Mă bucur pentru tot ce i se întâmplă frumos unui om frumos. “ (Mirabela Dauer)
Colaborarea dintre cei doi va continua, ei având actualmente în proiect şi alte cântece. Totodată, prietenia lor va sta sub semnul muzicii şi al respectului pe care un artist ajuns la maturitate îl poartă pentru un punct de referinţă al artei pop româneşti, fiind un exemplu elocvent despre nobleţea pe care acest sentiment fără margini îl conferă omului, dăruind, tot prin sunete,  o sursă nesperată de inspiraţie, trăire, emoţie.


“Noblețea sufletului e constituită de puterea prin care poți oferi celor din jurul tău din căldura tainică a prieteniei.
Mirabela este una dintre acele persoane pentru care limitele sunt inexistente, pentru care prietenia e tot şi care face, ca în fiecare moment, să te simţi onorat că faci parte din cercul său de interes. I-am mulţumit şi o voi face în permanenţă pentru tot sprijinul acordat, pentru sinceritatea ei şi pentru faptul că întreaga comoară a muzicii româneşti e mai strălucitoare datorită glasului său.

Prietenii apropiați inimii mele, fie că sunt artiști sau nu, îmi oferă liniște şi echilibru, fiind alături de mine, dezinteresat, în drumul acesta haotic, în lumea decepțiilor și a frivolității.

La rându-mi înapoiez sincer stări, clipe și cuvinte alese, căci fără doar și poate, prietenia e simbolul înțelepciunii, e lumina și tihna. E liniște!” (Paul Surugiu - Fuego)


Publicat de: Fan Club Fuego Romania

Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger