FUEGO şi Valentina Herţa - Un cuplu de platou ideal, pentru o emisiune de sublimitate culturală, Aurel V. Zgheran, Radio Iaşi, 21 ianuarie 2013


După fiecare cântec al lui Fuego, ascultat, există o consecinţă sufletească! Un alt cântec e o altă bucurie! Nu poate nimeni să îşi închipuie că dinamica râului la vale coexistă în proprietatea şi constituţia apei. Râul curge atras de forţa Pământului exercitată în funcţie de caracteristice de relief prin care râul îşi are croită albia. Tot aşa, omul nu are bucuria în sine, în constituţia sa moleculară, ci o primeşte. Fiecare bucurie trebuie să vină de undeva, de la cineva sau ceva. Bucurie e viaţa, e sunetul şi priveliştea, e poemul, dansul, jocul, iubirea, e un copil, o parte de cer, o parte de soare, o parte de dreptate, o parte de sănătate, o parte de adevăr, o parte de speranţă...! Bucuria e ce poate şi nu poate fi, iar melodiile lui Fuego sunt bucurii ce pot fi. Artistul le dăruie mult şi din inimă.

Fuego e un cântăreţ ce nu i se dăruie el sieşi ci se lasă celor ce îl iubesc. E un artist care termină un cântec şi începe altul. De la un concert la alt concert, de la o emisiune la altă emisiune, de la o inimă la altă inimă, cine hotărăşte destinul cântecului?! Auditorii lui. De cine, aşadar, depinde rodul cântecelor lui Fuego? Chiar de ele. Plăcând publicului şi dăruindu-i bucuria, înseamnă că au rodit. Seminţele neroditoare, la recoltă nu se văd.
Începând cu penultima zi a penultimei săptămâni din februarie, Fuego va deschide un nou sezon de emisiuni tv, împreună cu realizatoarea Valentina Herţa. Va aduce multă noutate şi va explica prin comparaţie că duşmanul frumosului este frumosul însuşi. Noile emisiuni se vor desfăşura pe un concept nou, vor fi captivante, fascinante, îmbunătăţite cu împodobiri de decor nou, complex, vor încorpora noi rubrici şi reportaje, schiţe de portret ale stelelor scenei româneşti, show-uri remember cu Jean Constantin, Maria Tănase, Mihaela Runceanu, Ioana Radu... Şlagărele lui Fuego şi creaţiile muzicale noi, în primă audiţie, propuse viitoarelor materiale discografice vor intra în splendoarea unor emisiuni unice pe un post de televiziune unic.

Arta, în mai multe tipuri de expresie în afară de muzică, (teatru, poezie, dans) îşi va regăsi locul acolo de unde îşi are unele izvoare: la emisiunile lucrate fără măsură de îmbucurător, de Fuego şi realizatoarea tv - Valentina Herţa.
Prezenţa în emisiuni a atrăgătoarei Valentina Herţa asigură o potenţialitate desfăşurată în indicii multiple - reuşirea evidenţierii fără insistenţă a unui personalism al frumuseţii corporale corelate la valorile spiritului; sensibilitatea ireductibilă corelată cu spunerea cuvântului cinstit şi identificarea lui până la capăt în seriosul subsumat prezentării şi descrierii principalului protagonist - Fuego; dragostea pentru spectacolul de televiziune validată în propriile realizări; vocaţia realizatoarei de televiziune dependentă de experienţe muncite şi continuate, dependente la rândul lor de preferinţele privitorilor.


Ca imagine personală, realizatoarea Valentina Herţa îşi asumă în emisiuni numai aportul ei, recunoaşte şi respectă ceea ce îi aparţine lui Fuego, ca prim protagonist cu şi pentru care există în ultimă instanţă aceste emisiuni. Un lucru nespus ca să supere pe nimeni: Valentina Herţa nu instituţionalizează propriul nume şi nu implică în scenariu proprii ochi, proprii obraji, propriile fandări şi coregrafii în genul apariţiilor feminine frapante de pe ecrane. Apariţiile Valentinei Herţa sunt de frumuseţe, sublimitate şi decenţă feminină!

În prima emisiune din noile producţii care încep la sfârşitul lui februarie, Fuego va fi retransmis cu spectacolul de muzică uşoară din cadrul proiectului „Destin” susţinut în toamna anului 2012 la Chişinău, iar în următoarea emisiune Fuego va fi revăzut la începuturile sale artistice. De fapt, aceste începuturi din viaţa lui Fuego sunt trei coincidenţe esenţiale şi vitale: primii paşi în cântec, primii paşi spre majoratul vârstei, primii paşi spre inima publicului! Fuego şi Valentina Herţa sunt un cuplu de platou ideal pentru o emisiune de sublimitate culturală!

Autor: Aurel V. Zgheran
Sursa: Radio Iaşi, 21.01.2013
Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger