Fuego la "Romaniada", în Ţara Fagaduinţei, 2-5 ianuarie 2013


La început de an nou, an simbolic al iubirii, Fuego se află în Israel, acolo unde cântă pentru comunitatea de români la cea de-a opta ediție a "Romaniadei", festivalul organizat în exclusivitate pentru românii din diaspora.
Festivalul are loc într-o oază de lumină şi căldură, în orașul-port turistic Eilat, aflat la ţărmul Mării Roșii, iar cei prezenți vor redescoperi, pe parcursul a trei zile, fragmente de farmec românesc, autentic, muzica de calitate şi emoții depline.


Fuego este gazda acestui eveniment, dar, deopotrivă, este şi unul dintre cei mai așteptați artiști de la "Romaniada", el susţinându-şi propriul recital pe 4 ianuarie, iar pe 5 ianurie fiind prezent alături de Irina Loghin, în duetul lor inegalabil.
Fuego nu se află pentru prima oară în Israel, dar această experiență este una deosebită, atât pe plan profesional, cât şi personal.




Astfel că, după succesele repurtate în anul 2012, artistul nu își putea începe anul mai bine decât aflându-se în Ţara Făgăduinţei, acolo unde a fost atât de așteptat pentru a transmite doruri de acasă, sentimente cu aromă patriotică, prin creațiile sale muzicale.
De asemenea, Fuego trăiește o dublă emoţie, nu doar pentru că este apreciat şi aclamat, el cântând de fiecare dată când este prezent în Israel şi în limba ebraică, dar şi pentru că asupra acelui tărâm planează o atmosferă sacrală, pe care încă din fragedă copilărie a perceput-o ca fiind profund spirituală, căci parinţii săi şi-au dorit întotdeauna ca el sa poată ajunge în Ierusalim.
Fuego le-a pregătit românilor din comunitatea din Israel, care este cea mai importantă şi semnificativă din întreaga lume, aici aflându-se peste 210.000 de cetățeni români, numeroase surprize, printre care piese de pe ultimul său material discografic, dar şi piese, în prima audiţie, de pe albumul care va apărea în primăvara acestui an.




Indiferent de granițele impuse de contextele culturale, de limbă, de civilizaţie, muzica a fost şi va rămâne limba comună a tuturor.
Şi atunci când muzica este atât de armonios şi nobil plăsmuită, când mesajul e o poezie a simţurilor, așa cum este în cazul lui Fuego, nu poate fi decât o încântare pentru cei care într-adevăr percep arta ca pe un stil de viaţă, nu ca o nevoie existenţială.
Fan Club Fuego Romania
Share this article :

+ comentarii + 1 comentarii

5 ianuarie 2013 la 19:22

Ceea ce am simtit cand am citit aceste randuri si cand am vazut aceste minunate fotografii nu pot exprima inca in cuvinte, deoarece aceste cuvinte pe care ar trebui sa le insirui sunt sigura ca ori cat as cauta nu le-as gasi ......Imi este foarte greu........Iata un inceput de an pentru tine draga, Paul asemeni sufletului tau.....Meriti toate premiile din aceasta lume, meriti tot ce poate viata oferi mai frumos, unui OM si mai ales unui ARTIST asa cum esti tu.....Acet premiu sunt ferm convinsa ca il vei pastra in arhiva sufletului tau asa cum pastrezi cu cinste si onoare toate distinctiile deosebite de care ai avut parte in intreaga ta cariera artistica si care sunt convinsa ca le vei primi neincetat de la oameni de cultura, oameni care stiu sa aprecieze frumosul.....Nu-ti pot transmite decat sincere felicitari si sa ai parte in fiecare clipa de astfel de momente! Lumea te iubeste si te va iubi neincetat!!! Vei ramane vesnic flacara nestinsa a muzici romanesti!

Trimiteți un comentariu
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger