FUEGO la "O dată-n viaţă" pe TVR 1 - o întâlnire cu folclorul şi tradiţiile româneşti, într-un regal muzical de excepţie, Ziarul "Libertatea", 13 noiembrie 2013


Emisiunea “O dată-n viaţă”, de pe TVR 1, moderată de Iuliana Tudor, provoacă artiştii şi vedetele din showbiz-ul românesc la o experienţă pe care nu au ocazia să o trăiască frecvent, o întâlnire cu folclorul şi tradiţiile româneşti, într-un regal muzical de excepţie


Săptămâna aceasta, joi, 14 noiembrie, începând cu ora 21.00, a venit rândul lui Fuego să între în “competiţie”. După ce a făcut senzaţie în sezonul trecut, când a reprezentat Oltenia alături de Steliana Sima, cu o interpretare de colecţie a bijuteriei muzicale din repertoriul Ioanei Radu - “De la moară pân'la gară” şi cu baladă maramureşeană “Rău mă dor, ochii, mă dor”, Fuego va servi acum, cu cinste, zona Teleormanului.

 Astfel, el va face echipa cu doamna folclorului românesc, un simbol veritabil pentru meleagul plin de farmec şi tradiţie nealterată a Teleormanului, Floarea Calotă. Împreună cu această va interpreta o piesă din repertoriul ei, şi anume “Haida, haida frăţioare”. De asemenea, artistul va cânta şi celebra melodie populară consacrată de marele Liviu Vasilică, un etalon pentru acel tărâm - “Mărine, la nunta ta”.


Grigore Vieru va fi rememorat într-un moment unic de către Fuego şi orchestra dirijată de Nicolae Botgros, care va prezenţa toată simţirea românească unită prin cântec, o lecţie despre patriotism, dăruită de piesă “Carpaţii scriind”, compusă de Paul Surugiu pe versurile marelui poet.

Alături de Fuego, în emisiune, vor mai participa şi Mircea Radu, care va reprezenta Moldova, împreună cu Viorica Macovei, precum şi Alina Sorescu, ce va fi susţinută de cuplul de senzaţie din Maramureş, Cornelia şi Lupu Rednic.


 Iată ce afirmă Fuego, în exclusivitate pentru "Libertatea":

”Sunt onorat să fiu din nou invitat în cadrul acestei emisiuni de marca, realizată de postul public de televiziune. O desfăşurare de forţe impresionantă, ce are un impact imens asupra percepţiei oamenilor cu privire la folclorul nostru autentic, la tradiţiile româneşti, un motiv pentru a reasculta şi a ne reîntâlni cu bijuteriile neamului acesta binecuvântat cu doine, cu balade, cu hore şi sârbe.
Pentru mine, orice prilej de a interpreta folclor este o bucurie imensă, o încântare, dar şi o responsabilitate. Am pregătit piese- emblemă pentru Teleorman, un moment special al celui ce mi-a fost mentor, poetul luminii, Grigore Vieru precum şi un omagiu inedit adus memoriei celei ce a fost şi este un bun de patrimoniu naţional, această Edith ori Marlene a României, Maria Tănase, anul acesta împlinindu-se 100 de ani de la naşterea sa.”
Vizionaţi aşadar o producţie de excepţie, joi, începând cu ora 21.00, pe TVR 1, acolo unde folclorul românesc se dezvăluie fără ascunzişuri, iar vedetele autohtone ne aduc în atenţie ceea ce are această ţară mai sfânt şi mai sublim, un motiv de mândrie adevărat!

Sursa: libertatea.ro
13 noiembrie 2013


Fan Club Fuego Romania
www.fanclubfuegoromania.com
Share this article :

+ comentarii + 1 comentarii

Anonim
13 noiembrie 2013 la 17:26

Anca Barlad .buna Paul abia astept sa te vad la O data-n viata ,si la Barlad.

Trimiteți un comentariu
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger