FUEGO şi IOAN VOICU - atunci când muzica îşi dă mâna cu versul

“Când suntem trişti, ne încălzim allegro, cu toată bunătatea ta, FUEGO!”


Muzica poate căpăta forma desăvârşită atunci când este completată armonios de către versuri. Dacă acestea din urmă reuşesc să transmită, prin mesajul lor, atât emoţie cât şi experienţe împărtăşite, înseamnă că actul artistic este pe deplin realizat.

Există însă creatori care rămân mereu în umbra cântecului şi a cuvintelor sublime ce i-au consacrat în plan artistic, confirmând astfel modestia şi valoarea eternală a creaţiei lor.

Unul dintre aceştia este poetul Ioan Voicu. Autor de poezie. O poezie ce fragmentează imaginea şi incendiază conştiinţa cu substanţa. Acesta a lansat mai multe volume pe parcursul timpului, printre care “Lacrima din palmă” şi este cel ce a scris stările de dor ale cântecului “Rău mă dor, ochii mă dor”, adaptarea după “Balada fulgerată de vânt”, pe muzica lui Valentin Moldovan.

Această baladă populară emoţionantă a fost interpretată de mulţi artişti, dar desăvârşirea a primit-o din partea stilului inconfundabil pe care Fuego îl foloseşte atunci când cântă.

Artistul a cântat piesa în cadrul spectacolului extraordinar “Destin”, ce a a avut loc la Chişinău în 2012, alături de maestrul dirijor Nicolae Botgros, precum şi în emisiunea “O dată-n viaţă”,  de pe TVR 1, moderată de Iuliana Tudor.


Şi pentru că talentul şi capacitatea artistului de a transmite e mai mult decât poate descrie un cuvânt, poetul Ioan Voicu l-a căutat pentru a-l felicita. Astfel s-a născut o colaborare ce ulterior va da roade de cânt. Cântec românesc, înzestrat cu text şi esenţă, care va fi, fără doar şi poate, o nouă emblemă a sufletului popular.

Poetul Ioan Voicu, originar din satul Tinteuşul Mic, comuna Satulung, judeţul Maramureş, împreună cu soţia sa, Maria Cobarjan, îl apreciază pe Fuego şi precizează că, pe lângă numeroasele calităţi, confirmate în timp, prin succes şi prin iubirea pe care fanii i-o transmit, acesta are o calitate pe care foarte mulţi nu o deţin. Este vorba despre sentiment. Atunci când nu simţi ceea ce cânţi, afirmă poetul, orice acţiune ulterioară este fără rost.

Într-adevăr, Fuego simte versul, cuvântul şi încearcă să-l reproducă în nuanţele cele mai de preţ ale cântecului.

Având în vedere colaborarea ce a luat fiinţă, Ioan Voicu şi soţia sa au compus o baladă, o poezie ce exprimă cu adevărat ceea ce înseamnă Fuego pentru ei, pentru admiratorii săi şi pentru România.


“Ce suflet nobil, câtă bunătate,
Câtă lumină şi sinceritate.
Ce suflet tandru, câtă bucurie,
Câtă iubire, câtă poezie…
O, Doamne! Fă-l mai bun ca niciodată
Şi mai iubit în lumea asta toată.
Ce suflet mare, cât un cer de stele,
Ce cântec, Doamne! Înger printre ele…
Cănd suntem trişti ne încălzim allegro,
Cu toată bunătatea ta, FUEGO!
Ce suflet neîntinat, fără prihană,
Câtă splendoare chipul tău emană
Şi câtă frumuseţe şi-ncântare,
Sunt pe chipul sfânt al dumitale.
Ce suflet viu şi câtă nostalgie,
Cât romantism şi câtă poezie.
Ce suflet nobil şi iubit de lume,
Oricând şi neuitat, şi orişiunde…
Când suntem trişti, ne încălzim allegro,
Cu toată bunătatea ta, FUEGO!”

(Baladă pentru Fuego, Ioan Voicu)

Publicat de: Fan Club Fuego Romania
www.fanclubfuegoromania.com
www.fuegoromania.com
www.fuego-noutati-fanclubfuegoromania.com
www.facebook.com/fanclubfuego.romania
Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger