FUEGO - Spectacolul extraordinar “Ce faci astă seară, tu?”, Teatrul "Mr. Gh. Pastia" Focşani, transmis de TVR 2 în data 6 mai 2013

“Un suflet românesc în cântece de odinioara” - un nou DVD lansat de Fuego în luna aprilie a.c.


DVD-ul este realizat de casa de discuri “Euromusic Cluj Napoca” împreună cu echipa emisiunii “Familia Favorit”, producător Valentina Herţa din Constanţa, iar întregul produs este susţinut de “HIDROCONSTRUCTIA” S.A Bacău.

Spectacolul extraordinar “Ce faci astă seară, tu?” s-a desfăşurat pe scena Teatrului "Mr. Gh. Pastia" Focşani, în cadrul turneului naţional cu acelaşi nume, pe care Fuego l-a susţinut în luna mai a anului 2010, alături de grupul “Anatoly” din Braşov şi transmis de TVR 2, în data  6 mai 2013.

Într-un decor doldora de mofturi, cu moftangii iluștri, în care valoarea piere pe o umbră desuetă, e necesar să păstrăm în continuare viu spiritul unei lumi pitorești, iar farmecul cadențelor sale să se regăsească în acest peisaj, cu accentele-i boeme și sclipirile ludice.

Căci tot ce-i românesc nu piere și doar arta neviciată mai poate răzbate în haos, mai are putere să demonstreze că esența stă în muzica de altădată, că misterul timpului decorează realitatea, conferindu-i nuanțele pe care nenea Iancu le surprindea în operele-i satirice.

Acest DVD prezintă o poveste din perioada interbelică, cu parfum de reverențe și curtoazie, surprinse dulce-amărui în palmele bijuteriilor muzicale pe care Fuego le interpretează alături de grupul Anatoly din Brașov.

Nemurirea acestor cântece e dată tocmai de actualitatea și de noblețea cu care-și înveșmântează corola calității, care se transformă din simpli pioni într-un gramofon al spiritului patriotic, o comoară de minuni ce trebuie prețuită, cunoscută, cântată și promovată.

O poveste omogenă, cu aer burghez, cu raze de trecut și prezent în care se regăsesc valorile și coloanele sonore ale lumilor apuse și care surprinde veridic sufletul românesc în cântece de-odinioară.

Fuego - "Ce faci astă-seară, tu?" - Muzica: G. Dendrino/Versuri: N. Martini


Fuego - "Sărută-mă!" - Muzica/Versuri: E. Semo


Fuego - "Cel mai frumos tango din lume" - Muzica: I. Vasilescu/Versuri: E. Mirea


Fuego - "Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seară?" & "Astăzi e ziua ta" - Muzica/Versuri: Ion Vasilescu


Fuego - "Două viori" - romanţă - Muzica/Versuri:  Elly Roman (1905-1996) a fost un compozitor evreu-român. A compus opereta "Colomba", muzică corală și numeroase șlagăre de muzică ușoară. Melodia a fost interpretata de Dorel Livianu, Gică Petrescu, Jean Moscopol,  inegalabila Doina Badea, Pompilia Stoian şi Constantin Florescu.

Fuego - "Să nu uităm nicicând să iubim trandafirii" Muzica: Florin Bogardo/Versuri: Ovidiu Dumitru

Margareta Pâslaru a interpretat această melodie la Festivalul Naţional de muzică uşoară Românească Mamaia 1969 - Secţia Creaţie - şi a obţinut Premiul II. 

- Tomis, 8 august 1969 Melodiile "Să nu uităm nicicând să iubim trandafirii" şi "Ora cântecului" ale lui Florin Bogardo au fost pe buzele tuturor, acordându-i-se doar premiul II, la egalitate cu confratele său de pe cealaltă listă, Vasile Vasilache Junior. Un frumos moment l-a constituit apariţia mult apreciatei soliste de muzică uşoară Margareta Paslaru, care, în stilul ei propriu, a dat o interpretare de certă calitate şlagărului "Să nu uităm nicicând să iubim trandafirii" (de Florin Bogardo pe versuri de Ovidiu Dumitru).



Fuego - "Dragoste, bătu-te-ar vina!" - Muzica: G. Petrescu/Versuri: C. Moldoveanu


Fuego - "Du-mă acasă, măi tramvai!" - Muzica: V. Vasilache/Versuri: A. Stroe


Fuego - "Sărut mâna, domnişoară!" - Muzica: Marius Cristi Popa/Versuri: Carmen Aldea Vlad


Fuego - "Zum zum" - Muzica: G. Petrescu/Versuri: C. Moldoveanu


Fuego - "Zaraza" - Muzica/Versuri: Taglerara


Fuego - "M-am născut în România" - Muzica: P. Mihaiescu/Versuri: H. Negrin


Fuego - "Hai să bem un păhărel!" - Muzica: G. Petrescu/Versuri: C. Moldoveanu


Fuego - "Artistul" & "Aşa e lumea"  - Versuri: Carmen Aldea Vlad

Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger