Fuego aduce România mai aproape pentru românii de pretutindeni, în această seară, pe TVR Internaţional


Atunci când parcursul te poartă pe alte meleaguri, în alte culturi şi civilizaţii, ajungi, printr-un sentiment indescriptibil, să preţuieşti şi să acorzi importanţa cuvenită valorilor spaţiului în care te-ai format şi care te-a individualizat. Muzica din zona ta, personajele care ţi-au marcat existenţa, toate devin o necesitate, iar sufletul simte nevoia să îşi aline această sete de acasă.

Pe asta au mizat producatorii TVR Internaţional atunci când au ales să lanseze emisiunea “Dedicaţii muzicale la TVR I”. Astfel, în această seară, 31 mai a.c., începând cu ora 21.00, românii din toate colţurile lumii vor avea plăcerea să îl urmărească LIVE (http://www.tvrplus.ro/live-tvr-international-3) pe FUEGO, într-o ediţie specială, în care muzica românească va ocupa locul meritat, iar ritmul pieselor de suflet va aduce o bucăţică de romanism în inimile tuturor.


Dalia Puşcă şi Valentina Ionescu, împreună cu Fuego, îşi propun să creeze o seară liniştită, în care muzica va fi în primul plan şi discuţiile despre dorul de casă şi valorile autentice vor completa atmosfera.

Paul Surugiu va interpreta, pentru toată diaspora, piese de pe cel mai nou material discografic “O lacrimă de cântec”, lansat în cadrul turneului desfăşurat în această primăvară, cât şi cântece mai vechi, îndrăgite de români. De asemenea, toţi cei ce îşi doresc să se conecteze cu muzica bună, cu artistul preferat, pot transmite mesaje sau pot face dedicații.

Dedicaţiile pot fi făcute atât în direct, prin intermediul celor două linii telefonice puse la dispoziţia telespectatorilor, cât şi pe pagina oficială de Facebook a emisiunii sau la adresa de e-mail dedicatii@tvr.ro.

Fuego va aduce un fragment de România, cu muzica sa, reuşind, prin intermediul undelor, să se reîntalneasca cu cei ce îi iubesc şi apreciază activitatea, dar nu pot fi alături de el, căci doar România, indiferent de vremi, locuri şi meleaguri în care drumul se întrepatrunde, rămâne punct de referinţă în economia sufletească a fiecăruia, fiind îndrăgostiţi ireversibil de această ţară şi de muzica sa.


“E atât de mandră și frumoasă Țara Românească încât dorul său pălește în fața furtunilor și luna, soarele, marea săruta inima acestui pământ de foc.
Casa sufletului meu este România, cu horele-i alegorice, cu pământul împovărat de lacrimi, de glas și iubire, de vers și joc, asupra căruia timpul și-a așezat duios amprenta. Iubesc tărâmul românesc, cu văile și codrii parfumați, cu ai săi Carpați semeți, răsfirați printe nori, ce servesc drept acoperiș al unei lumi fascinate de poezia neamului, de arta autentică, de muzica bună, de valorile nealterate.
Marea Neagră și freamătul Dunării, misterul pădurilor și-al munților, câmpiile bogate, sunt deopotrivă o comoară ce trebuie prețuită. România e o încărcare sublimă, o taină, o bucurie, o “vrăjită fereastră către asfințit.” ( Paul Surugiu - Fuego )


Publicat de: Fan Club Fuego Romania
Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger