FUEGO - “Tot ce-i românesc nu piere”

FUEGO - “Un suflet românesc în cântece de odinioara” - un nou DVD lansat de Fuego


Fuego va lansa în cadrul turneului său naţional “O lacrimă de cântec”, care va poposi anul acesta în 12 oraşe, DVD-ul “Un suflet românesc în cântece de odinioară”.


Vă prezentăm, în exclusivitate, coperta acestui material, care prezintă spectacolul extraordinar “Ce faci astă seară, tu? ”, susţinut de Fuego în anul 2010, pe scena Teatrului “Mr.Gh.Pastia” din Focşani.


DVD-ul este realizat de casa de discuri “Euromusic Cluj Napoca” împreună cu echipa emisiunii “Familia Favorit”, producător Valentina Herţa din Constanţa, iar întregul produs este susţinut de “HIDROCONSTRUCTIA” S.A Bacău.

Într-un decor doldora de mofturi, cu moftangii iluștri, în care valoarea piere pe o umbră desuetă, e necesar să păstrăm în continuare viu spiritul unei lumi pitorești, iar farmecul cadențelor sale să se regăsească în acest peisaj, cu accentele-i boeme și sclipirile ludice.

Căci tot ce-i românesc nu piere și doar arta neviciată mai poate răzbate în haos, mai are putere să demonstreze că esența stă în muzica de altădată, că misterul timpului decorează realitatea, conferindu-i nuanțele pe care nenea Iancu le surprindea în operele-i satirice.

Acest DVD prezintă o poveste din perioada interbelică, cu parfum de reverențe și curtoazie, surprinse dulce-amărui în palmele bijuteriilor muzicale pe care Fuego le interpretează alături de grupul Anatoly din Brașov.
Nemurirea acestor cântece e dată tocmai de actualitatea și de noblețea cu care-și înveșmântează corola calității, care se transformă din simpli pioni într-un gramofon al spiritului patriotic, o comoară de minuni ce trebuie prețuită, cunoscută, cântată și promovată.


O poveste omogenă, cu aer burghez, cu raze de trecut și prezent în care se regăsesc valorile și coloanele sonore ale lumilor apuse și care surprinde veridic sufletul românesc în cântece de-odinioară.

Publicat de: Fan Club Fuego Romania
Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger