La multi ani, FUEGO! - 23 august 2012




LA MULTI ANI, FUEGO!

“Muzica e ca şi credinţa în Dumnezeu, trebuie simţită cu sufletul.”

Cum “Tu eşti muzica…” şi “Muzica e viaţa ta”, tu pentru noi eşti acea legătură spirituală între cer şi pământ, înnobilând şi dând speranţă, echilibru şi culoare vieţii mondene, care de cele mai multe ori se rezumă la nuanţe de gri. În acest context, rolul tău, este acela de misionar, de călăuza, izvorâtă din geniul versurilor, spre inimile noastre, a celor din public, care, alături de tine, suntem şi noi o parte a actului artistic. Vocea ta este ca o pârghie care serveste purităţii mesajului muzical si pentru faptul că tu o mânuieşti cu măiestrie noi vibrăm la auzul ei şi o primim în suflet cu bucurie.


La mulţi ani, vioară a sufletului românesc!!

TE IUBIM şi te vom iubi, suntem şi vom fi mereu alături de tine, o parte a actului artistic...

De ziua ta îţi dăruim "Trandafiri în dar"...

FAN CLUB FUEGO ROMANIA




 

 

Mesaj transmis de ziaristul Aurel V. Zgheran cu ocazia zilei de nastere a artistului Fuego

 

Un ultim romantic: Paul-Ciprian Surugiu, Fuego


Sărbătorile sfârşitului de vară consistă în începerea topirii aramei şi curgerii ei în torente gălbui roşcate, pe frunzele pădurii, pe nuci, pe gutui, pe meri, pe podgorii...!
Nimic nu e etern, dacă e trăire... ! În toate care se veştejesc se subsumează cele ce se nasc, între toamne şi primăveri, iar toamna-i parcă cea mai avântată spre rădăcina vieţii, totul în jur imaginând o anume solemnitate, când natura-şi arată vârstele trecute prin experienţa unei vieţi.
Atunci, de ce-i „Fecioară” zodia lui august?! Nu o carte, nici o mie, ci un ocean de cărţi au fost scrise despre destinele aşezate pe intervale infinite, în sensuri complexe ca viaţa!
Destinul celui ce va să fie azi romanticul cântăreţ, Fuego, nu se opreşte la coordonatele vieţii individuale, trece dincolo de marginile ei şi alunecă în poate cea mai întinsă şi vie mare de admiratori pe care poate să o aibă un cântăreţ de azi.
Acest destin începe la 23 august 1976, pe când tulnicele din Moldova încep să-şi trimită plânsul lung şi zguduitor, tocmai departe peste munţi, unde începe a se întomna Transilvania, de la miază-noapte, către miază-zi.
Într-o bucată arămie transilvăneană, la Turda, ridica pleoapele să curgă printre gene luminile cafenii de urbe cu urme feudale, dar şi cu altele încă şi mai îndepărtate în vestigiile paleocreştine, Paul-Ciprian Surugiu. Cât de puţini ştiu că aşa îl cheamă pe cel căruia, ascultându-i melodiile, îl găsesc în starea sufletească pe care o au şi ei, Fuego!
Implacabil este destinul întâlnirii acestei generaţii cu unul dintre ultimii romantici ai muzicii româneşti. Trăim partea temporală a civilizaţiei, în determinismul Internetului şi decăderii melodiei şi poeziei cu o finalitate morală care exclude ştiinţa sufletului, energia spirituală, substratul dinamic al manifestărilor sufleteşti al auzirii şi percutării sensibile la nivel afectiv, a melodiei.
Pentru că există Fuego în muzica românească, există mai multe serii de legături corespunzătoare care se influenţează reciproc: colaboratorii lui Fuego - textieri şi compozitori, în primul rând - spectatorii lui Fuego, ascultătorii lui Fuego, vizionatorii lui Fuego, fanii lui Fuego, fanele răpite de iubire ale lui Fuego...
Acest cântăreţ nu a produs în muzica românească numai cântece, spectacole, imprimări, el a produs un curent, o stare confesională, o dedublare în iubire şi apreciere, în foc şi vulcan, în înger şi demon !... Puţini artişti români au avut sau au succesul frenetic pe care îl are Fuego. Lumea îl iubeşte, îl adoră, la spectacolele sale nu e loc de completări, este tipul de artist care domină arta spectacolului, care poate capta veneraţia publicului, de unul singur, în toată desfăşurarea unui spectacol.
Interpretările în duet - cele cu Irina Loghin, înaintea tuturor - sunt echivalente succesului total. Duetele acestea reuşesc o sumă de energii constante, inepuizabile, o uniformizare de fascinaţie în armonie de glasuri, de melodii tulburătoare.
Fuego şi cântecele muzicale, cu sublimitatea versurilor fine, pline de mesaj, sunt fosforul şi oxigenul împreună, declanşând focul - căci Fuego, întocmai aceasta semnifică: focul!
Recent a lansat un cântec pe versurile poetei Elena Rodica Lupu, care duce la o concluzie largă şi deopotrivă concisă : „Amanta mea e muzica !”. Gelozia ce roade în iubire ca rugina în fier, pierde în lupta cu admiratoarele cântăreţului prin prezenţa în viaţa lui, fără schimbarea de condiţii, a unei amante căreia i se dăruie total: muzica, singura care nu-i încordează admiratoarele.
Dacă începe să se întomneze când septembrie nu-i departe şi vine încet, pe nesimţite, în timp ce se pregătesc de plecare cocorii, e sfârşit de august. Atunci, într-una din zile, cea de douăzeci şi trei, s-a născut un cântăreţ căruia aurul toamnei i-a predestinat valoarea cântecelor sale! Ca melodiile lui, anii îi sunt flori.
La multe flori celui dintre ultimii romantici, Paul-Ciprian Surugiu, Fuego!
Aurel V. Zgheran

Mesaje primite pe site-ul Fan Club Fuego Romania 

DANA-Dej spunea...
Trandafirii pe care i-ai adunat în cununa vieţii tale, lasă-i astăzi să se împletească într-un buchet al împlinirii. Fie ca florile iubirii să-ţi împodobească viaţa şi să-ţi vezi împlinite toate dorinţele. De ziua ta aş vrea ca luna să nu coboare aşa devreme şi, când coboară, ea să-ţi aducă un cer senin şi plin de stele, iar prima stea ce-o să răsară aş vrea să fie steaua ta. Tu să-i surâzi şi ea să-ţi spună La Mulţi Ani din partea mea! Cu mult drag, Dana-Dej
Radu Cristina spunea...
LA MULTI ANI! Cu drag, Cristina Radu - Tulcea
Cristina P. - Pitesti spunea...

LA MULTI ANI PAUL ! LA MULTI ANI! Drumul vietii tale sa fie presarat cu flori si iubire. Draga Paul, nu uita sa zambesti, nu lasa ca nimeni si nimic sa-ti umbreasca fericirea...Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit, zambeste orice ar fi, viata are farmecul ei. Nu uita esti o fiinta deosebita...un suflet extrordinar si o voce inegalabila. 

Dumitriu Simona spunea...

La Multi Ani Fuego!Iti doresc din suflet sa ai parte doar de zile senine,bucurii si inpliniri pe toate planurile. Cand ceva iti umbreste viata gandeste-te ca ai milioane de oameni care te iubesc. 

Viorica Gal - Cluj spunea...

La multi ani, cu ocazia aniversarii, multa sanatate si bucuriie sa fii fericit dar sa si faci fericit pe altii, sa fii iubit, dar sa si raspandesti iubire in jurul tau! Sa ai parte de tot ce e frumos in lumea asta si toate visele sa se implineasca si sa ne canti si sa ne incanti inca multi ani. Cu drag, Viorica din Cluj.

Roberta - Dej spunea...

Iti doresc ca de ziua ta sa ti se implineasca toate dorintele, sa fii fericit, iubit, sa ai parte numai de raze de soare in viata si iti urez un sincer La Multi Ani!
 


CARMEN spunea...
La multi ani, Paul! Dumnezeu sa te ajute!

Mesaje primite pe pagina de Facebook:
Carmen Capatu spunea...
LA MULTI ANI ! Sanatate si bunul Dumnezeu sa iti calauzeasca pasii.
Angelica Sfredel spunea...
La multi ani frumosi , plini numai de realizari !
Gabriela Sabatini spunea...
La multi ani, Paul, multa sanatate, putere de munca si multe realizari. Succes!
Michela Trofin spunea...
La multi si fericiti ani. Sanatate, implinire si dragoste multa ca si pana acum. Doamne ajuta. LA MULTI ANI!!!
Elena Eliza Stoian spunea...
La multi ani cu sanatate, iti doresc implinirea tuturor dorintelor! Fie ca bunul Dumnezeu sa te ocroteasca si sa te mentina in top. In inimile noastre vei ramane vesnic. Astazi este o zi mare, si e ziua ta Paul. Te sarut!
Gabriela Sabatini spunea...
La multi ani, Paul, multa sanatate, putere de munca si multe realizari. Succes!
Ilie Mona Ramona spunea...
La Multi Ani, fericiti, nu uita ca te iubim....!

Zontea Alina spunea...
Chiar daca viata nu e asa cum o doresti, chiar daca cei pe care ii iubesti te supara, iarta si uita, zambeste si bucura-te alaturi de noi care iti dorim astazi La Multi Ani, Paul! Din partea unor fane ale tale care te iubesc mult!
Augustina Radu spunea...
La multi ani, Paul!
Mirela Burcea spunea...
La multi ani, Fuego!
Mihaela Bugan spunea...
Ii multumesc lui Dumnezeu pentru ca te-am intalnit si iti doresc sa ai parte de toate binecuvantarile celor pe care i-ai ajutat prin muzica ta. Bucura-te de fiecare clipa, zambeste, fii fericit si aminteste-ti un lucru: azi e ziua cea mai speciala din an, asa ca traieste-o la maxim! La Multi Ani, PAUL (FUEGO)!!!! Cu multa prietenie, Mihaela Bugan
Viorela Miu - Pitesti spunea...

LA MULTI ANI, PAUL !!! Nu inceta niciodata sa iubesti chiar daca cineva te-a ranit, Nu inceta niciodata sa daruiesti chiar daca cineva nu ti-a daruit , Nu inceta niciodata sa fii o persoana buna chiar daca multi oameni s-au comportat urat c...u tine. Pentru ca atunci cand vei inceta sa iubesti , sa daruiesti si sa fii bun , in acelasi timp vei inceta sa traiesti pentru ca sufletul iti va deveni pustiu. Lucrul cel mai dificil in viata este de a stii strazile care sunt de urmat si strazile care sunt de abandonat . Pana la urma , cea mai buna razbunare este sa intorci spatele si sa tratezi lumea cu indiferenta. LA MULTI ANI, STIMATE ARTIST!!!! SA NE TRAIESTI si sa ne incanti sufletele cu muzica ta, inca multi ani de acum inainte!! Un gand frumos pentru un suflet drag!!

Agnes Flavon spunea...

La multi ani ii doresc artistului care m-a facut sa ma reintorc in Romania!

Lavinia Borha spunea...

La multi ani!!!:)

Gabriela Gaby spunea...
Share this article :

+ comentarii + 7 comentarii

DANA
23 august 2012 la 14:17

Trandafirii pe care i-ai adunat în cununa vieţii tale, lasă-i astăzi să se împletească într-un buchet al împlinirii. Fie ca florile iubirii să-ţi împodobească viaţa şi să-ţi vezi împlinite toate dorinţele.
De ziua ta aş vrea ca luna să nu coboare aşa devreme şi, când coboară, ea să-ţi aducă un cer senin şi plin de stele, iar prima stea ce-o să răsară aş vrea să fie steaua ta. Tu să-i surâzi şi ea să-ţi spună La Mulţi Ani din partea mea!
Cu mult drag,Dana-Dej

radu cristina
23 august 2012 la 16:09

LA MULTI ANI!
CU DRAG CRISTINA RADU-TULCEA

Anonim
23 august 2012 la 20:17

LA MULTI ANI PAUL !
LA MULTI ANI ! Drumul vietii tale sa fie presarat cu flori si iubire. Draga Paul, nu uita sa zambesti, nu lasa ca nimeni si nimic sa-ti umbreasca fericirea...Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit, zambeste orice ar fi, viata are farmecul ei. Nu uita esti o fiinta deosebita...un suflet extrordinar si o voce inegalabila.
Cristina P.-Pitesti

Dumitriu Simona
23 august 2012 la 21:18

La Multi Ani Fuego!Iti doresc din suflet sa ai parte doar de zile senine,bucurii si inpliniri pe toate planurile.Cand ceva iti imbreste viata gandeste-te ca ai milioane de oameni care te iubesc.
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/377352_398325873563445_169200934_n.jpg

Anonim
23 august 2012 la 23:49

Trandafirii pe care i-ai adunat in cununa vietii tale, lasa-i astazi sa se impleteasca intr-un buchet al implinirii!Fie ca florile iubirii sa-ti impodobeasca viata si sa-ti vezi implinite toate dorintele! Iti doresc ca de ziua ta sa ti se implineasca toate dorintele, sa fii fericit, iubit, sa ai parte numai de raze de soare in viata si iti urez un sincer La Multi Ani!
Te pup cu drag,Roberta

Tatiana
24 august 2012 la 10:46

PAUL, primeste si din partea mea un insorit L A M U L T I A N I in care cu grija si drag am condensat cele mai bune ganduri de bine, de noroc, de fericire!!!
Ce poate fi mai minunat decat sa il feliciti mereu mereu pe omul minunat, LUCEAFAR AL CANTULUI DE SUFLET ROMANESC. Sa te bucuri necontenit descoperind dovezile de iubire ce construiesc frumoase culoare-n care curg gandurile, sentimentele noastre de aleasa pretuire. Stim ca le primeste cu mult nesat si drag si-apoi ni le intoarce cu chipul de zambet luminat! Credem ca-n fiecare clipa se gandeste cum sufletele sa ni le ridice in bine si frumos catre inalte culmi, inalte creste!
Din bucuria noastra facem scut, calea sa-ti netezim sa fii iubit mereu si mult!!!

CARMEN
25 august 2012 la 15:42

LA MULTI ANI PAUL, DUMNEZEU SA TE AJUTE!

Trimiteți un comentariu
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger