DECRET privind conferirea titlului onorific „Artist al Poporului” domnului Paul SURUGIU (Fuego), Chişinău, 23 august 2012

DECRET


privind conferirea titlului onorific „Artist al Poporului”

domnului Paul SURUGIU (Fuego)
______________________________________________


În temeiul art. 88 lit. a) din Constituţia Republicii Moldova şi al Legii cu privire la distincţiile de stat ale Republicii Moldova,

Preşedintele Republicii Moldova


DECRETEAZĂ: 


Articol unic:

- În semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea artei muzicale, pentru succese remarcabile în activitatea de creaţie şi contribuţie la promovarea valorilor culturale naţionale, domnului Paul SURUGIU (Fuego), interpret de muzică uşoară şi populară (România), i se conferă titlul onorific „Artist al Poporului”.

PREŞEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA
NICOLAE TIMOFTI

Chişinău, 23 august 2012.

Nr. 251-VII.



La numai 36 de ani, Paul Surugiu – Fuego, îşi conturează o personalitate ce s-a impus în lumea muzicii cu o activitate asiduă, rodnică, originală, spectaculoasă şi, nu în ultimul rând, foarte apreciată de public. Viaţa lui se împarte între scenă şi public, spiritul său alergând mereu pe tărâmul creaţiei.

Artistul are 23 de albume publicate pe piaţă, 5 discuri de aur, un disc de platină şi a fost nominalizat de 5 ori la titlul de “Cel mai iubit artist al anului”, în Concursul de televiziune „Zece pentru România.” Are peste 600 de şlagăre editate, este un interpret de o reală valoare care se luptă pentru promovarea culturii şi a talentului autentic, care umple sălile până la refuz în spectacolele sale de o înaltă ţinută artistică.

Fuego este un român adevărat şi are harul de a-şi exprima sentimentele într-o perfectă armonie cu sufletul.

În temeiul articolului 88, lit.a din Constituţia Republicii Moldova şi a Legii cu privire la distincţiile de stat ale Republicii Moldova, Preşedintele Republicii Moldova - Nicolae Timofti i-a conferit cântăreţului Paul Surugiu - Fuego titlul onorific “Artist al Poporului” în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea artei muzicale, pentru activitatea de creaţie şi contribuţie la promovarea valorilor culturale naţionale.

Cu această distincție artistul Paul Surugiu se alătură marilor artişti din Republica Moldova carora le-a fost acordat ordinul de „Artist al Poporului” printre care: Ion Suruceanu, Zinaida Julea, Olga Ciolacu, Nicolae Sulac, Sofia Rotaru, Nicolae Botgros - valoroase nume ale culturii din Republica Moldova.

În prezent Paul Surugiu - Fuego îşi canalizează atenţia pe doua proiecte importante:

Primul se intitulează “Destin” şi se va desfăşura pe scena Palatului Naţional “Nicole Sulac” din Chişinău în zilele  de 9 și 10 Octombrie 2012, ora 19.00 - spectacol jubiliar, la împlinirea a zece ani de cântec pe scena din Basarabia, prilej cu care Preşedintele Republicii Moldova - Nicolae Timofti îi va acorda titlul de “Artist al Poporului”.

Cel de-al doilea proiect va fi “Scrisoare din Basarabia”, spectacol ce se va desfăşura pe scena Sălii Palatului din Bucureşti în data de 16 noiembrie 2012, ora 19.00.

Ambele evenimente vor fi concerte de gală în care artistul va interpreta cele mai frumoase cântece pe versurile marelui poet Grigore Vieru şi muzica compusă de el.

Acordarea acestei înalte distincţii este un moment de mare sărbătoare, de împlinire pentru Paul Surugiu - Fuego, ca răsplată a efortului şi a clipelor unice pe care le trăieşte pe scenă alaturi de publicul său drag.

Fan Club Fuego Romania
Share this article :

+ comentarii + 2 comentarii

Anonim
26 august 2012 la 09:54

ANCA BARLAD . FELICITARI PAUL

profesorwilczur1
26 august 2012 la 17:59

Nu putina a fost munca, implicarea, seriozitatea...., ti-ai dorit aceasta recunoastere a valorii si ai primit-o...poate aceasta e taina zborului,,cu o singura aripa". Felicitari.
M.C.Galati

Trimiteți un comentariu
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger