FUEGO - Se apropie Festivalul "George Grigoriu"


A mai rămas mai puțin de trei săptămâni până la începerea celui mai "tare" Festival Internațional de muzică ușoară românească "George Grigoriu", din țară.
Deseori compozitorii, criticii muzicali, dar și specialiștii în domeniul muzical, veniți la acest regal al muzicii ușoare au spus și au scris că la Brăila este cel mai mare concurs de gen, întrecând multe festivaluri din țară.
Ediția din acest an, a VII-a, este pregătită, "aranjată", coordonată și organizată și de aceasta dată de Consiliul Județean Brăila, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din Romania, Societatea Română de Radiodifuziune.
Aceasta se va desfașura în perioada 18 - 20 mai 2012, la Casa Tineretului din Brăila.
Scopul concursului este acela de a promova muzica ușoară autentică, afirmarea și lansarea tinerelor voci, stimularea valorilor interpretative în vederea plasării lor în elita muzicii ușoare românești și internaționale.
Festivalul se desfașoară sub semnul numelui celui înscris în Cartea de Aur a muzicii ușoare romaânești, compozitorul brăilean George Grigoriu.
Concursul este deschis tinerilor cu vârsta cuprinsaîntre 16 - 29 ani și se desfasoară cu acompaniament orchestral (live).
Laureații edițiilor precedente (câștigătorul Trofeului și câștigatorii premiilor I, IIși III) nu pot participa la concurs.
De asemenea,în cazul participării unui concurent la doua dintre edițiile festivalului, o a treia participare nu este posibilă.
În cele trei seri de concurs, în recital, organizatorii vor aduce nume sonore ale muzicii ușoare românești.
Astfel ca în prima zi, dupa primii concurenți, va cânta și va încanta publicul într-un recital de excepție cunoscutul și îndragitul solist FUEGO.

"Mă simt onorat ca în cadrul acestui festival, pe data de 18 mai, să susțin un recital, în semn de omagiu adus mentorului meu spiritual, George Grigoriu, cel care m-a deslușit, m-a înțeles, a știut să mă lase să cresc fără să mă umbrească, a crezut în mine și căruia îi port o vie recunostință", a declarat FUEGO.Sambata, 19 mai, va veni Loredana, iar duminica, în seara Galei Laureaților, în recital vor fi Angela Similea și Ovidiu Komornyik.
Spectacolul concurs "George Grigoriu", va începe de la ora 19.00, iar prețul unui bilet va fi de 10 lei.
 

Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger